S opfordrer DF til garanti mod mindre topskat

I efterårets politiske forhandlinger om blandt andet næste års finanslov bør Dansk Folkeparti sidde på samme side af bordet som Socialdemokraterne.

I hvert fald hvis forhandlingerne skal falde ud til fordel for skoler, børnehaver og andre dele af velfærden. De to partier skal stå sammen mod lettelser i topskatten.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Pengene kan kun bruges én gang. Hvis man bruger en krone på topskattelettelser, kan man ikke bruge den samme krone på at sikre vores sygehuse eller på bedre folkeskoler, børnehaver og ældrepleje, siger Nicolai Wammen.

- Vi opfordrer Dansk Folkeparti til at give en garanti for, at de støtter op om Socialdemokraternes budskab om, at der ikke i de kommende forhandlinger skal gives topskattelettelser på hverken den ene eller anden måde, siger han.

Dermed gentager Nicolai Wammen den invitation om et samarbejde over midten, som Mette Frederiksen sender i Dansk Folkepartis retning i Berlingske søndag.

Dansk Folkeparti er ligesom Socialdemokraterne skeptiske over for lettelser af topskatten. De øvrige borgerlige partier er til gengæld indstillede på at, at de lange dage ved forhandlingsbordet i efteråret blandt andet skal føre til skattelettelser.

Liberal Alliance har ligefrem gjort det til et spørgsmål om regeringens overlevelse, at skatten for de højtlønnede bliver sænket.

- Nu er det sandhedens time for Dansk Folkeparti, siger Nicolai Wammen.

- Efterårets forhandlinger vil vise, om DF vil stå last og brast med Lars Løkke og Liberal Alliance om at give topskattelettelser.

- Eller om DF sammen med os vil presse regeringen til at bruge de penge, der er i det økonomiske råderum, til at sikre vores velfærd, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip