S opfordrer til lynaftale om Europol - ikke retsakter

Nej-partierne skal ikke regne med at få hjælp fra Mette Frederiksen (S), når det kommer til at forhandle en ny EU-politisk aftale på plads med flere parallelaftaler.

Det gjorde hun klart, da hun forlod et møde på Marienborg med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Vores udgangspunkt er Europol, for det var sådan set også grunden til, vi skulle ud i en folkeafstemning om retsforbeholdet, sagde Mette Frederiksen efter mødet, og nævnte dermed ikke muligheden for at lave aftaler om nogle af retsakterne.

Samtidig understreger hun, at man bør respektere danskernes nej ved at fokusere på Europol og ikke andre parallelaftaler.

- Vi skal ind til kernen. Et flertal af danskerne sagde nej, det er det vi skal orientere efter, sagde hun.

Af samme grund undrer det hende, at nej-partierne i løbet af mandagen, har åbnet for at give statsministeren mandat til at forhandle andre parallelaftaler med EU - blandt andet på området for terrorbekæmpelse.

- Jeg synes, det virker dybt mærkeligt, at man efter at have spurgt danskerne vender tilbage og siger, 21 af de 22 retsakter synes vi er udmærkede, sagde Mette Frederiksen (S) og adresserede blandt andre Liberal Alliance.

I løbet af dagen har repræsentanter fra Folketingets partier besøgt Marienborg, hvor Lars Løkke Rasmussen har undersøgt sit mandat for at forhandle en aftale om Europol og nogle af de retsakter, som ja-partierne ønskede indført før valget.

Lars Løkke Rasmussen har selv understreget, at han ikke går efter at lande en aftale om Europol i denne uge.

Løkke rejser til Bruxelles fredag for at finde ud af en proces for fortsat dansk deltagelse i politisamarbejdet i Europol.

/ritzau/

Dagens Gossip