S-ordfører: Det ser bedre og bedre ud over hele linjen

Ifølge Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen (S), er det forventede fald i antallet af danskere uden arbejde i forhold til 2012 en positiv udvikling, der flugter med de seneste udmeldinger fra regeringstoppen om »forsigtig optimisme« i dansk økonomi.

»Man kan ikke andet end at gå og være i lidt godt humør, når man hører, at faldet i ledigheden bliver fasthold, og når man snakker med entreprenører, der siger, at deres ordrebøger er fyldte,« siger arbejdsmarkedsordføreren.

I 2012 landede bruttoledigheden på 162.000 personer. I den seneste Økonomisk Redegørelse fra maj forventede regeringen en bruttoledighed på 154.000, og det er det tal, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) tirsdag ifølge Berlingskes oplysninger vil fastholde.

Spørgsmål: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), Margrethe Vestager og SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) har alle talt om en »forsigtig optimisme« i dansk økonomi. Er det det, man også kan spore, når det kommer bruttoledigheden?

»Det er jeg sikker på, og det er også derfor, jeg i al beskedenhed har et lille smil på læben. Jeg krydser fingre for, at det fortsætter, men jeg er nødt til at sige, at når man kigger på beskæftigelse og arbejdsløshed, så ser det bedre og bedre ud over hele linjen. Det gælder også, når man snakker om forbrugertillid. Jeg vil gerne gå med i det kor, der siger, at det ser bedre og bedre ud.« siger Leif Lahn Jensen.

Dagens Gossip