S-ordfører: Friis Bach har gjort det eneste rigtige

Der var ikke andet at gøre.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraternes klimaordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, på, at den radikale Christian Friis Bach nu har trukket sig fra posten som udviklingsminister.

Det sker efter, at det er kommet frem, at Christian Friis Bach selv har siddet og nikket til de omstridte rejseregler i klimaorganisationen GGGI, der har tilladt Venstres formand Lars Løkke Rasmussen at rejse verden rundt på første klasse som GGGI-formand.

Og det vel at mærke efter, at Friis Bach gentagne gange pure har afvist, at han har haft noget som helst med rejsereglerne at gøre i sin funktion af GGGI-bestyrelsesmedlem.

- Det understreger jo, at det her er en alvorlig sag, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til Friis Bachs beslutning om at trække sig.

- Vi kan ikke acceptere, at nogen flyver rundt på første klasse for danske bistandskroner. Og derfor er det selvfølgelig også alvorligt, at der har været et bestyrelsesmøde med ministerens deltagelse, hvor ministeriet ikke opfanger, at de her rejseregler er oppe.

- Og det er så den fejl, som Christian tager konsekvensen af i dag, siger hun.

Spørgsmål: Forstår du, at han træder tilbage?

- Ja, det gør jeg faktisk. Jeg kender Christian som et menneske, der har bekæmpet enhver form for uigennemsigtig anvendelse af bistandsmidler, og derfor forstår jeg faktisk godt, at han selv opfatter det som alvorligt, at systemet ikke fanger det her.

Spørgsmål: Er det den eneste rigtige beslutning?

- Ja, det synes jeg sådan set, at det er. Det er jo i sidste ende ministerens ansvar, når systemet laver fejl, og derfor er det den beslutning, man skal træffe, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

/ritzau/

Dagens Gossip