S-ordfører kritiserer Vilhelmsens børneansvar

Kritikken af Annette Vilhelmsens (SF) nye rolle som minister for landets 0-6-årige børn rykker nu helt ind i den socialdemokratiske folketingsgruppe, skriver Politiken Søndag.

- Det er ærgerligt set fra børnenes perspektiv. Det er så afgørende, at børnene får en sammenhæng i deres opvækst.

- Jeg synes, det var et stort fremskridt, at vi ved regeringsdannelsen lagde de 0-6-årige sammen med skoler og ungdomsuddannelser, siger Karin Gaardsted, der er medlem af Børne- og undervisningsudvalget, til Politiken.

Børne- og undervisningsordfører Troels Ravn (S) ser frem til at høre begrundelsen for den nye model.

- Efter regeringsrokaden mangler jeg at få information om de faglige begrundelser, der ligger til grund for at ændre på dette her. Jeg kan sagtens argumentere for, at det var en rigtig god idé at have det, som det var før, siger Troels Ravn til Politiken.

To andre socialdemokrater ytrer direkte modstand mod ændringen, dog uden at ville lægge navn til.

Et andet socialdemokratisk medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, Orla Hav, har ikke gjort op med sig selv, om han støtter den nye fordeling.

- De, der har lavet regeringsændringen, må argumentere for, at man gør, som man gør. Jeg har ikke hørt argumenterne.

- Sammenhængen i børne- og ungdomsliv er helt afgørende. At det er samlet to forskellige steder, stiller lidt større krav til det politiske arbejde, siger Orla Hav til Politiken.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Annette Vilhelmsen.

Men SF's børne- og undervisningsordfører, Pernille Vigsø Bagge, afviser, at der nu sker en svækkelse af de 0-6-årige.

- Regeringen har øvet sig rigtig meget i at tænke på tværs. Det er et overkill at kritisere, at 0-6-års området ligger et sted, hvor man har fokus på sundhedspleje, dagpleje, vuggestue, børnehaver.

- Det er oplagt, at den slags ting ligger i et socialministerium, som har et helhedssyn på kommunernes sociale indsats, siger Pernille Vigsø Bagge til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip