S-ordfører om forfatter af ny bog om partiet: Tøsedreng

Skrevet af admin

09/02/2014

Mest læste i dag

Det er en bog, som er skrevet ud fra fri fantasi.

Sådan lyder ordene fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, i forbindelse med udgivelsen af bogen "Den hemmelige socialdemokrat", som en anonym forfatter står bag.

Derfor ønsker Maja Panduro heller ikke at kommentere bogen yderligere.

- Jeg stiller gerne op og forsvarer vores politiske valg, men jeg anmelder ikke skønlitteratur. Slet ikke når det er skrevet af en tøsedreng eller -pige, der ikke tør at stå frem, siger Maja Panduro i en skriftelig kommentar til Ritzau.

Bogen er skrevet af et mangeårigt aktivt medlem af den socialdemokratiske folketingsgruppe og beskriver socialdemokratiets alliancer og magtkampe bag de lukkede døre, skriver Politiken.

Ifølge Berlingske beskriver bogen blandt andet hvordan Ole Hækkerup angiveligt skulle have et diagram over den socialdemokratiske folketingsgruppe hængende i sit hjem.

Og Ole Hækkerup stiller sig, ligesom Maja Panduro, uforstående overfor beskrivelserne i bogen.

- Det er løgn fra ende til anden. Forfatteren skulle være en anonym socialdemokrat, men det er åbenbart ikke én, der kender mig. Om det er én, der overhovedet kender partiet, tvivler jeg stærkt på, skriver Ole Hækkerup på sin Facebook-profil.

Også hans kone, justitsminister Karen Hækkerup, tvivler på forfatterens identitet.

- Det er for mystisk! Er forfatteren overhovedet socialdemokrat?, skriver hun på sin Facebook-profil.

"Den hemmelige socialdemokrat" udkommer mandag.

/ritzau/