S-ordfører undrer sig over boligydelse: Pensionister må leve i uvished

Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht (S), er ikke imponeret over den aftale, som de borgerlige partier har indgået omkring boligydelsen.

Aftalen betyder, at de planlagte besparelser på boligydelsen foreløbig pilles af plakaten og diskuteres igen til foråret med den bundne opgave at finde de 90 millioner kroner, der nu mangler i finanslovsbudgettet.

- Der er totalt kaos i blå blok. Det er jo ikke sådan, at man har aflyst besparelsen, og derfor lever pensionisterne i uvished indtil da.

- Det betyder, at man står over for at vedtage en finanslov med et ufinansieret element.

- Havde det været en socialdemokrat, der sad derovre, så var det ikke sket. Så havde der været styr på tingene, siger han.

Han mener, at ansvaret for de løse ender i finansloven skal placeres hos Dansk Folkeparti.

- Dansk Folkeparti har hele vejen igennem været klar over, hvad aftalen indebar.

- Det kan man jo også se ved, at de har måttet betale en høj pris i form af yderligere skattelettelser for at få den åbnet igen. Det virker som et utroligt dårligt bytte, siger Engelbrecht.

Han har dog heller ikke meget til overs for de øvrige partier bag aftalen.

- Man lover ufinansierede skattelettelser på et tidspunkt, hvor landets økonomi ikke er til det. Det er en uholdbar situation, siger finansordføreren.

Enhedslistens ældreordfører, Finn Sørensen, mener også, at pensionisterne fortsat ikke ved, om de er købt eller solgt.

- Vi frygter, hvad konsekvenserne vil være, når Dansk Folkeparti sætter sig ved forhandlingsbordet til foråret. Her i første omgang løb de jo fra deres løfte om ikke at skære i pensionisternes ydelser.

- Og det er jo ikke, fordi Dansk Folkeparti vil trække nedskæringerne af boligydelserne tilbage.

- Aftalen er jo bare udskudt, og det er jo med til at skabe en stor utryghed hos landets pensionister, siger han i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Dagens Gossip