S-ordfører: Vi har gjort meget for dagpengeofre

Skrevet af admin

10/03/2014

Mest læste i dag

Det preller af på Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, at partiets tidligere formand Mogens Lykketoft langer ud efter regeringen for ikke at have gjort nok for at afbøde konsekvenserne af den forringede dagpengereform.

Hun mener tværtimod, at "regeringen har gjort rigtig meget for at afbøde konsekvenserne af den dagpengereform, som Dansk Folkeparti foreslog og den tidligere regering gennemførte". Det siger hun til Ritzau.

- Vi har været optaget af at sikre, at folk har et forsørgelsesgrundlag, selvom de falder ud af systemet.

- Og vi er meget optaget af at skabe arbejdspladser til de alt for mange mennesker, som mangler et arbejde, siger Maja Panduro.

Flere end 30.000 mennesker er faldet ud af systemet, efter at dagpengeperioden er blevet halveret og genoptjeningsperioden fordoblet.

Regeringen har kastet flere redningskranse ud til de ramte i form af flere hjælpepakker.

Det har dog været kritiseret som værende utilstrækkeligt af først og fremmest Enhedslisten, men også SF, efter at partiet trådte ud af regeringen.

Og nu er det altså også Mogens Lykketoft, der bærer brænde til kritikken af, at regeringen har lænet sig for meget op ad blå blok. Men det skal der ifølge Maja Panduro være plads til i Socialdemokraterne.

- Der skal være plads til forskellige analyser, siger Maja Panduro som svar på Lykketofts udfald.

Hun understreger, at partiet stemte imod reformen, da den tidligere regering gennemførte den.

- Ikke desto mindre handler det om, hvordan vi kommer videre herfra, hvor vi er nu. Der har vi sikret en ydelse til de mennesker, som det går ud over, vi har skabt arbejdspladser og er i gang med at skabe et bedre beskæftigelsessystem.

- Det må være det rigtige at være optaget af nu som socialdemokrat, siger Maja Panduro.

/ritzau/