S-ordfører vil have kommunerne ud af statens jerngreb

»Centralismen sætter demokratiet og velfærden under pres. Der er en faldende tendens i forhold til valgdeltagelse - måske handler det om, at man ikke har så meget at skulle sige lokalt. Ved at lægge flere beslutninger ud decentralt vil der komme større deltagelse og ansvarsfølelse lokalt,« siger Rasmus Prehn, der er Socialdemokraternes trafikordfører.

I debatbogen, der udkommer mandag, argumenterer de to politikere ifølge Politiken for at løsne styringsmekanismer som kommunalt skattestop og økonomisk straf ved budgetoverskridelser.

De mener, at kommunerne skal have lov at hæve skatten.

»Vi foreslår en slags soltag i skatteloftet. Hvis der er nogle udvalgte områder, man gerne vil løfte, skal man have lov til det uden at blive straffet,« siger Rasmus Prehn.

Finansminister Bjarne Corydon (S) ønsker ifølge avisen ikke at kommentere bogen.

Socialdemokraternes kommunalordfører, Simon Kollerup (S), siger, at han »sagtens« kan genkende, at kommunerne de seneste ti år har oplevet indgående regulering. Han slår fast, at kommuneskatten ikke skal hæves samlet set, men at der allerede er mulighed for, at nogle kommuner kan hæve skatten - hvis andre sænker den tilsvarende.

Venstres kommunalordfører, Jacob Jensen (V), erklærer sig »enig med Bjarne Corydon, uenig med Rasmus Prehn«, da styringen af kommunerne fra centralt hold ifølge ham er en forudsætning for en fornuftig dansk økonomi.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip