S-ordfører vil ikke gætte på årsagen til fremgang

Der er tilfredshed - men ingen jubelstemning - hos Socialdemokraterne, efter at en ny Voxmeter-måling for Ritzau giver fremgang til partiet og viser nærmest dødt løb mellem de to fløje i dansk politik.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, opfordrer til ydmyghed.

- Vi får nu fremgang som parti, og vi hiver stemmer over blokken, og det er den bevægelse, der skal til. Men vi er meget ydmyge omkring det, for vi har været så langt nede tidligere, og jeg har selv kommenteret målinger, hvor vi fik meget dårligere tal.

- Det handler om et langt, sejt træk, og der skal ydmygheden være i højsædet på hvert eneste skridt, siger Heunicke.

På bare en måned er regeringspartierne og Enhedslisten samlet set gået frem fra 44,8 til 49,7 procent af stemmerne, og Socialdemokraterne er oppe på 23,4 procent af stemmerne, hvilket er det højeste niveau i en Voxmeter-måling siden S-R-SF-regeringens tiltræden for godt to år siden.

Fremgangen er kommet, samtidig med at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har været i søgelyset for sine rejseudgifter som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), men Magnus Heunicke vil ikke gætte på, om det er årsagen til stemningsskiftet i dansk politik

- Noget af det, vi har lært, er, at man ikke skal drage forhastede konklusioner. Og det vil jeg heller ikke gøre her.

- Vi er optaget af vores politik, at føre Danmark gennem krisen og at gøre det, vi mener, der skal til. Og så må danskerne i sidste ende vurdere, om de synes, vi er kommet et bedre sted hen.

Spørgsmål: Er det ikke sigende, at I for alvor går frem, når der er meget fokus på oppositionens statsministerkandidat og mindre fokus på jeres politik?

- Jeg vil ikke begynde at spekulere i, hvad Lars Løkkes bilagssager har af betydning for det her. Det er ikke tiden til at drage konklusioner, det er tiden til at fortsætte med ydmyghed og et langt, sejt træk, og det er det, vi gør.

- Vi tager med, at vi får fremgang, og at vi får hevet nogle stemmer over blokkene. Det er den bevægelse, der skal til. Men vi er kun halvvejs i valgperioden, så der er lang vej endnu, siger Heunicke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip