S på Christiansborg: Nej til at lovliggøre hashhandlen

»Hvis man legaliserer hash, vil det kunne resultere i, at misbruget af hårdere stoffer vil stige. Hash kan blive det første trin i et misbrugsforløb,« siger Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S).

Dermed afviser partiet et ønske fra Socialdemokraterne i København, der på et delegeretmøde i weekenden har gjort legalisering af hash til en del af partiprogrammet forud for kommunalvalget til efteråret.

Socialdemokraterne i København mener, det vil fjerne eksistensgrundlaget for rockere og indvandrerbander, hvis kommunen opretter hashbutikker, der står for salget af hash.

»Der er ingen tvivl om, at der foregår megen kriminalitet foranlediget af handlen med narko. Men det opvejer ikke de ulemper, der vil være set med sundhedsmæssige øjne ved at gøre hashen legal,« siger Flemming Møller Mortensen.

»Mig bekendt er der ingen dokumentation for, at hash er sundhedsfremmende, og hvis vi legaliserer hash, vil det skabe stor forvirring om den forebyggelses- og forbudspolitik, vi fra Folketingets side har været enige om gennem årtier,« siger Flemming Møller Mortensen.

Han vil dog ikke afvise, at det på længere sigt kan komme på tale med en forsøgsordning.

»Rigiditet og konservatisme skal ikke præge den socialdemokratiske sundhedspolitik, og vi holder naturligvis øje med, hvad der er af resultater på det her område. Jeg er klar til en dialog med mine partifæller i København, men som udgangspunkt har vi en afklaret holdning til det her spørgsmål,« siger Flemming Møller Mortensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip