S-politiker danner nyt parti i protest mod Thorning

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er den direkte årsag til, at den nordjyske regionspolitiker Allan Busk kvitter Socialdemokratiet for at etablere et nyt parti.

»Jeg kan altså ikke bakke op om partiformanden, og jeg har ikke tålmodighed til at vente, til hun bliver skiftet ud,« siger Allan Busk til nordjyske.dk og uddyber:

»Som fagforeningsmand møder jeg hver dag de mennesker, der mister retten til dagpenge. Jeg ser, hvad det gør ved de familier, der bliver ramt. Jeg kan ikke fortsætte med at se disse mennesker i øjnene, hvis jeg samtidig skal forsvare den nuværende regerings politik,« siger politikeren, der er næstformand for 3F Aalborg.

Allan Busk, der fortsætter som løsgænger i regionsrådet året ud, arbejder sammen med ligesindede på at danne et nyt parti. Foreløbig er det planen, at det skal stille op til kommunalvalget i Rebild Kommune til efteråret.

Allan Busk opnåede 2.825 personlige stemmer ved det seneste valg til det nordjyske regionsråd. Det gjorde ham til den socialdemokrat, der fik tredjeflest stemmer i Nordjylland.

Dagens Gossip