S-politiker: EU vil forbyde det røde, danske ø-mærke

Det er det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose, der oplyser at det danske, røde ø-mærke er truet.

- Forleden kom det frem, at EU-Kommissionen overvejer at forbyde det danske, røde økologimærke. Bestyrtelsen var stor. Forståeligt nok. Det røde Ø er både meget kendt og anerkendt i Danmark. Selv køber jeg også ind efter det, skriver hun i et indlæg på Dagens.dk.

- Jeg håber, der er tale om en and. For det røde Ø udmærker sig ved at være et frivilligt mærke. Selv om landmænd producerer økologisk, er de ikke forpligtet til at bruge mærket. Men ønsker landmanden det på sine varer, så skal han naturligvis også leve op til kravene. Det er staten, der kontrollerer, om kravene bliver overholdt, lyder det fra Christel Schaldemose.

Hun vil nu tage sagen op, og kæmpe for at bevare det økologiske mærke.

- EU's regler plejer at være sådan, at så længe et medlemsland ikke diskriminerer udenlandske produkter, eller gør nationale mærker obligatoriske, så har landet lov til at have sine mærker i fred for EU. Det håber jeg fortsat bliver tilfældet for vores danske Ø. Jeg har både stillet et formelt spørgsmål til EU-Kommissionen om sagen, og sammen med MF Jeppe Kofoed har jeg sendt et gammeldags papirbrev direkte til de to ansvarlige kommissærer.

- Kampen for det røde Ø er indledt. Det danske økologimærke og de krav, der ligger bag, er ikke identiske med de krav, der er til EU's mærke. Derfor kan de to mærker sagtens sidde pænt ved siden af hinanden. Hvis rygterne om EU-Kommissionens intentioner holder stik, så er det sikkert og vist, at jeg vil kæmpe hårdt for at forsvare vores Ø, lover Christel Schaldemose.

Hvad mener du om sagen? Skriv din mening her:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip