S-politiker i Esbjerg: For nemt i København at være kritisk

Det er den politiske ordfører for Socialdemokraterne i Esbjerg Byråd, Anders Kronborg, der nu går i rette med sin partikollega i Københavns Kommune.

Årsagen er den aftalte vækstpakke, som regeringen netop har lanceret, og som har skabt intern kritik i blandt andet netop Socialdemokratiet.

Børne- og Ungdomsborgmester i København, Anne Vang (S),  siger blandt andet i dag, at hun ikke kan genkende sit eget parti i pakken.

Men den kritik forstår Anders Kronborg ikke, og derfor opfordrer han hende nu til  at køre borgmesterbilen til Jylland, så hun med egne øjne kan se, hvorfor vækstpakken både er nødvendig og rigtig.

- Det er simpelthen for let at sidde på rådhuset i København og kritisere sit eget parti og regering. København er en vækstkommune, der vokser med 1.000 nye indbyggere om måneden, og som i den grad har været begunstiget af centraliseringen af den politiske administration. Det at være socialdemokrat handler om at tænke på andre end sig selv, og der er i den grad brug for vækst – også udenfor hovedstaden, siger Anders Kronborg.

- Når man som borgmester kan se frem til, at ens kommune om 20 år vil have 100.000 flere indbyggere end i dag, så står man med helt andre udfordringer end resten af landet. For os andre som oplever, at arbejdspladser forsvinder, naboer der er blevet arbejdsløse eller som flytter væk, hilses vækstpakken hjertelig velkommen, siger han.

Anders Kronborg opfordrer Anne Vang til at komme på besøg i Esbjerg Kommune. Her vil han præsentere hende for de problemstillinger, som er anderledes, men lige så håndgribelige som københavnernes.

Her er livsnerven, i følge Anders Kronborg, de dygtige lokale produktionsvirksomheder, der skal konkurrere på det globale marked.
Bliv ven med Esbjerg Nyt på Facebook - klik her

- I Jylland kan vi mærke, at dansk økonomi fortsat er udfordret. Og hvis Jylland ikke skal sygne hen i forhold til hovedstaden, så skal vores produktivitet og konkurrenceevne forbedres. Regeringen tager i vækstpakken initiativ til, at der skabes yderligere incitamenter for investering i danske virksomheder og arbejdspladser. Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at sige til den arbejdsløse jyde, at det ikke er Socialdemokratisk politik at skabe grobund for gode produktionsarbejdspladser, siger Anders Kronborg.

Han håber, at Anne Vang vil tage imod invitationen. Anders Kronborg kender Anne Vang Rasmussen fra DSU-tiden, og ved hun lytter til gode argumenter.

Dagens Gossip