S-profil i dagpenge-angreb på DF

Sådan lyder meldingen fra folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S). Han har intet til overs for, at Dansk Folkeparti nu forsøger at afbøde konsekvenserne af den reform, som partiet selv har lagt stemmer til.

»De er hyklere. Man kan da ikke bruge dem til noget som helst. Det er dem, der er skyld i, at vi står i denne situation. Der havde aldrig nogensinde været flertal for den reform, hvis det ikke havde været for Dansk Folkeparti,« siger Bjarne Laustsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Tidligere fredag sagde arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF), at Dansk Folkeparti »er klar til at hjælpe regeringen med at suspendere genoptjeningskravet ved at sætte det tilbage fra 52 til 26 uger«.

Han erkendte, at Dansk Folkeparti har skiftet holdning på dagpengeområdet.

»Krisen har været stærkere end forventet, og vi kan se, at det går i en helt anden retning. Vi er ikke kommet ud af krisen, og der er stadig store problemer,« sagde Bent Bøgsted.

Den melding bringer Bjarne Laustsen op i det røde felt.

»Bent Bøgsted tog ikke ét eneste forbehold under førstebehandlingen i 2010. Det er så hyklerisk, og nu står de bare og græder krokodilletårer,« siger Bjarne Laustsen og tilføjer:

»Så kalder de sig et arbejderparti. Vor herre bevares. De er ikke og bliver aldrig nogensinde et arbejderparti. Jeg har overhovedet ikke respekt for sådan noget,« siger han.

I april faldt 3.400 personer ud af dagpengesystemet, og tallet bekræfter ifølge Bjarne Laustsen, at det er på høje tid at handle.

»Det er velkendt, at jeg har foreslået, at man kigger på genoptjeningskravet og ser på, hvilke ting der skal tælle med ved en ny genoptjeningsperiode,« siger han og uddyber:

»3.400 personer, der falder ud af systemet på en måned, er flere end de borgerlige vurderede ville falde ud som følge af hele reformen. Det er en skandale, at de borgerlige har vildledt befolkningen på den måde«.

Dagens Gossip