S-profil kalder Pia Kjærsgaard for elendig formand

Skrevet af admin

23/04/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard, får heftig kritik fra eksminister og nuværende udviklingsordfører for Socialdemokraterne, Mette Gjerskov.

Pia Kjærsgaard er som Folketingets formand en elendig tillidsmand for politikerne på Christiansborg, mener S-profilen i en blog på tv2.dk.

- Jeg har åbenbart været håbløst naiv, når jeg forventede, at en formand for Folketinget ville være min tillidsmand.

- At formanden ville forklare vores vaner og skikke på Christiansborg, være fortaler for hårdtarbejdende folketingsmedlemmer og i det hele taget formidle, forklare og forsvare den seriøsitet omkring det politiske arbejde, jeg oplever hos mine kolleger.

- At formanden ville være med til at bygge bro mellem borgere og politikere i en tid, hvor mistro og politikerlede hærger. Men nej, i stedet graver vores formand grøfter og taler dårligt om kollegerne, skriver Mette Gjerskov.

Pia Kjærsgaard har blandt andet kritiseret politikernes brug af sociale medier i folketingssalen.

Mette Gjerskov mener, at Pia Kjærsgaard i stedet for at kritisere politikernes brug af sociale medier burde fortælle, at sociale medier er med til at skabe dialog mellem politikerne og borgerne.

- Det er nemt at vælge den populistiske linje. Nemt at tale til politikerleden om ukoncentrerede folketingsmedlemmer.

- Men som Folketingets tillidsmand kunne formanden have valgt at forklare, hvorfor folketingsmedlemmer - til alle tider - har siddet i folketingssalen til nogle af de lange debatter og kun lyttet med et halvt øre, skriver Gjerskov.

S-profilen forklarer gerne det, som hun mener, at Pia Kjærsgaard ikke gør.

- Forklaringen er simpel - hvert parti har en talsmand, og det er som udgangspunkt den eneste person fra partiet, der udtaler sig i debatten. Når et lovforslag sættes til debat i folketingssalen, er det allerede gennemtygget i samtlige partier.

- Ikke kun de principielle, afgørende eller kontroversielle forslag. Men alle forslag er blevet vendt og drejet i partierne. Det sker på gruppemøder inden debatten i folketingssalen. Det er der, partierne vejer for og imod. Det er der, linjen lægges.

Mette Gjerskov runder af med noget af en bredside til Pia Kjærsgaard.

- På alle andre arbejdspladser end Folketinget ville en tillidsmand af den kaliber have fået sparket af kollegerne.

/ritzau/