S-profil til Løkke: Du sender familier ud i fattigdom

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen sagde det egentlig meget klart mandag:

- Vi har jo ingen planer om at sende familier ud i fattigdom.

Men statsministerkandidaten kan fortsat ikke sætte præcise beløb på, hvor partiet ønsker at placere loftet over kontanthjælpen, hvis han genvinder magten.

Og netop derfor langer den socialdemokratiske profil Nicolai Wammen - Danmarks forsvarsminister - ud efter Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg frygter, at det moderne kontanthjælpsloft, som Lars Løkke vil indføre, plus at han vil genindføre de fattigdomsydelser, som den nuværende regering har afskaffet, vil betyde, at tusinder af børn vil komme ud i fattigdom.

- Har han intet at skjule, kan han fint lægge sine tal frem. Jeg synes, at de familier og børn, som vil blive ramt, har krav på at vide, hvad det er for en position, de står i, hvis Lars Løkke bliver statsminister, siger Wammen til Ritzau

De Konservative, der peger på Løkke som statsminister, meldte mandag ud, hvor de vil have et kommende kontanthjælpsloft til at ligge, nemlig der, hvor der er mindst 3000 kroners forskel på at lede efter et arbejde og på at have et.

- De Konservative har tonet rent flag med, hvordan de vil spare på børnene, og nu må Lars Løkke også komme på banen. Det nytter ikke at gemme sig, lyder det fra Wammen.

Spørgsmål: Er det ikke fint, at Venstre først vil vente med at melde klart ud om emnet, når partiet ved, hvor meget af deres økonomiske politik, der kan gennemføres?

- Det er et røgslør, der dækker over, at Lars Løkke udmærket er klar over, at hans moderne kontanthjælpsloft vil ramme familier meget hårdt, og derfor ønsker han ikke at fortælle, hvad kontanthjælpsloftet skal have af beløbsgrænser, siger Wammen.

Lars Løkke Rasmussen lancerede første gang sin plan om et nyt kontanthjælpsloft i efteråret 2013.

/ritzau/

Dagens Gossip