S: Rangvids anbefalinger bør være pligtlæsning for VK

Venstre og De Konservative bør lære af fortidens fejl og bakke mere helhjertet op om bestræbelserne på at hindre nye finanskriser.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, der vurderer, at Rangvid-udvalgets rapport bakker op om regeringens linje i forhandlingerne om skrappere kapital- og likviditetskrav for danske banker.

"Grundlæggende peger Rangvid-udvalget på, at grebet om bankerne må ikke løsnes. Det er stadig et yderst aktuelt emne at drøfte i dansk politik, ikke mindst set i lyset af, at Venstre og Konservative i dagens Berlingske fastslår, at det er nødvendigt at lempe Finanstilsynets tilsyn med den finansielle sektor," skriver Benny Engelbrecht i en blog på business.dk.

Han henviser til, at Venstre og De konservative ønsker at stramme grebet om Finanstilsynet, så tilsynet ikke går unødvendigt hårdhændet til de danske bankerne. Samtidig er V og K bekymrede over, at skrappe danske kapital- og likviditetskrav vil mindske bankernes udlån markant og dermed sænke væksten mere end nødvendigt.

Benny Engelbrecht bemærker, at Rangvid-udvalget udtrykker bekymring over "et pres for en lempelse af de skærpelser af den finansielle regulering, der er, eller er ved at blive gennemført.”

Socialdemokraternes erhvervsordfører konkluderer, at "udvalget ikke lægger fingrene imellem, hverken når det handler om den Nationalbanken, Finanstilsynet eller den tidligere regering."

Læs bloggen her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip