S: Regeringens dagpenge-tiltag virker

Antallet af danskere, som har mistet retten til dagpenge og dermed må forsørge sig selv eller leve for lavere offentlige ydelser, er i første halvår på ikke færre end 23.124 personer.

Regeringen havde ellers skønnet, at mellem 17.000 og 23.000 danskere ville ryge ud af dagpengesystemet.

Socialdemokraternes medlem af Folketingets beskæftigelsesudvalg, Ane Halsboe-Jørgensen (S), mener, at tallene bekræfter, at regeringens tiltag for at imødekomme de udfaldstruede har været nødvendige.

»Det er selvfølgelig triste tal, men det er vigtigt at sige, at skønnet hele tiden har været et skøn. Uanset hvor stort tallet er, så holder de politiske initiativer, som regeringen har taget, og vi foretog allerede i foråret nogle meget holdbare løsninger, der sikrer, at man ikke bliver ramt af den tidligere regerings dagpengereform. Og den indsats vil komme til at holde hånden under mange mennesker,« siger Ane-Halsboe-Jørgensen og henviser blandt andet til forlængelse af den såkaldte uddannelsesydelse og en ny midlertidig arbejdsmarkedsydelse, som regeringen præsenterede i maj.

»At tallet er så højt, bekræfter i virkeligheden kun, at det var meget vigtigt, at vi gjorde noget lige inden sommerferien, så vi kan være sikre på, at de her mennesker har en form for forsørgelse. Der havde vi jo en stor kamp med Venstre, der kritiserede os for at »ødelægge deres dagpengereform«, men man må bare sige, at det ville have gjort rigtig ondt, hvis vi ikke havde taget de initiativer,« tilføjer hun.

Ane-Halsboe-Jørgensen afviser, at initiativer som uddannelsesydelsen har været med til at sløve de ledige, sådan som Dansk Arbejdsgiverforening mener, hun kritiserer i stedet den tidligere regering, der sammen med De Radikale gennemførte den forkortede dagpengeperiode.

»Man behøver bare kigge ud af vinduet for at se, at vi har et arbejdsmarked, hvor det kan være rigtig svært at finde et arbejde. Vi har i regeringen gjort alt, hvad vi kan, for at de mennesker ikke kommer i klemme i en reform, som den tidligere regering har lavet - endda i en krisetid, hvilket er tankevækkende,« siger Ane Halsboe-Jørgesen og påpeger, at regeringen i den kommende tid vil kigge beskæftigelsesindsatsen og dagpengesystemet efter i sømmene.

I den forbindelse har man blandt andet nedsat en dagpengekommission, som skal komme med forbedringsforslag inden 2015.

Dagens Gossip