S: Roadpricing kommer før eller siden

Skrevet af admin

08/01/2014

Dagens topnyheder

Før eller siden bliver der indført roadpricing i Danmark.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, efter at også regeringens Produktivitetskommission nu anbefaler indførelsen af en kilometerbaseret vejafgift.

- Der er ingen tvivl om, at jeg sagtens kan se noget positivt i roadpricing. Det tror jeg sådan set også, at der er mange andre i regeringen, der kan, siger han.

- Men tiden skal være til det. Teknologien skal være i orden, og der skal være en politisk stemning for det, så jeg tror ikke, at det er noget, der kommer i den nærmeste fremtid. Men jeg tror, at det er noget, vi kommer til at få før eller siden, siger trafikordføreren.

Tidligere har også regeringens trængselskommission anbefalet, at bilisterne betaler afgifter efter, hvor meget de bruger vejene.

- Der er jo egentlig ikke så meget nyt i, at det er en effektiv måde at sikre fremdriften i trafikken på. Men vi har valgt at satse på at forbedre alternativerne til at køre bil, altså med togfond og metroinvesteringer blandt andet.

Ingeniørforeningen mener ikke længere, at politikerne har nogen undskyldning for at komme i gang med at indføre roadpricing. Og den har en pointe, mener Rasmus Prehn.

- Nu er det jo ikke nyt, at Ingeniørforeningen er klogere end 35 oldermænd, og det er ikke sjældent, at foreningen er rejsende i bedrevidenhed, siger han.

Spørgsmål: Derfor kan de jo godt have ret?

- De har da en pointe. Vi kommer til at få en form for roadpricing eller andet før eller siden. Men det er en sag, der er både teknisk og politisk vanskelig, lyder det fra Rasmus Prehn, trafikordfører for Socialdemokraterne.

/ritzau/