S sætter tid og sted på kåring af Mette Frederiksen

Falkonercentret på Frederiksberg bliver rammen om det, der tegner til at blive en kåring af snart forhenværende justitsminister Mette Frederiksen som ny formand for Socialdemokraterne.

Kongressen finder sted søndag 28. juni klokken 14 og ventes at vare et par timer, oplyser partiet.

Mette Frederiksen er indstillet af en enig hovedbestyrelse og har derudover opbakning fra tunge S-profiler som afgående finansminister Bjarne Corydon og ligeledes afgående erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.

Endnu har ingen modkandidater meldt sig på banen, men hvis man ønsker at udfordre Mette Frederiksen er lørdag klokken 14 sidste frist for at melde sit kandidatur.

Da det på valgnatten torsdag stod klart, at Socialdemokraterne havde tabt regeringsmagten trods vælgermæssig fremgang, meddelte den nuværende formand, Helle Thorning-Schmidt, at hun træder tilbage.

Med en slet skjult adresse til Mette Frederiksen sagde hun:

- Jeg er Danmarks første kvindelige statsminister. Men jeg er ikke den sidste kvindelige statsminister, lød det fra Thorning.

Siden har Thorning gjort det helt klart, at hun mener, at det er Mette Frederiksen, der skal bære stafetten videre.

- Mette Frederiksen vil være en rigtig god formand for Socialdemokraterne, sagde Helle Thorning-Schmidt på vej ind til den traditionsrige partilederrunde i Publicistklubben dagen efter valget.

Lørdag mødtes partiets hovedbestyrelse og blev enig om at indstille Mette Frederiksen til ny partiformand.

/ritzau/

Dagens Gossip