S ser optimistisk på lægekonflikt

Det mener Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S).

»Jeg er glad for, at PLO klart siger, at de har tillid til lovteksten. Jeg har tiltro til, at vi nu får loven på plads, og jeg håber, at lovteksten bliver et godt forhandlingsgrundlag mellem PLO og regionerne. Det er et stort skridt, der her er blevet taget,« siger han.

S-ordføreren påpeger, at det hele tiden har været intentionen, at PLOs efterspørgsler også skulle være det, loven gav udtryk for.

Ifølge Politiken vil lægerne kunne leve med indgrebet, hvis sundhedsminister Astrid Krag (SF) blandt andet præciserer, at lægerne bevarer deres aftaleret som selvstændige læger. Lægerne ønsker også, at deres fortrolighed med patienterne bliver bevaret, og at de data, som lægerne skal indberette for at sikre kvaliteten, ikke må bruges til at give lægerne sanktioner.

Det øger chancerne for at undgå en konflikt, der ellers ville have betydet, at patienterne fra 1. september skal betale for at gå til lægen.

I den nye lov er lægerne og regionerne blevet givet en rammeaftale at forhandle ud fra og en deadline til at nå fælles fodslag om økonomien i en ny overenskomst. Rammerne skal senest træde i kraft 1. september 2014 ifølge regeringens lovforslag.

Dagens Gossip