S siger klart nej til at lade flere slippe for topskat

Socialdemokraterne siger ifølge dagbladet Børsen nu endegyldigt nej til at lægge stemmer til at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

S har for længst sagt, at partiet ikke stemmer for at sænke den procentsats, topskatteydere betaler. Men nu står det også fast, at partiet heller ikke stemmer for at hæve topskattegrænsen endnu en gang.

- Det er en dårlig idé at give topskattelettelser, uanset om man vælger den ene eller anden tilgang, siger politisk ordfører Nicolai Wammen til Børsen.

- Pengene kan kun bruges en gang, og vi mener, det er mere fornuftigt at bruge pengene på et godt velfærdssamfund med gode skoler, sygehuse og på vores børn og ældre samt på at skabe private arbejdspladser, tilføjer han.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, slog allerede tilbage i september sidste år fast, at partiet på ingen måde vil stemme for at sænke topskatteprocenten, sådan som Liberal Alliance kræver.

- Vores holdning er meget klart, at det økonomiske råderum, vi har, og som er blevet skabt igennem de senere år, vil vi gerne bruge på velfærdssamfundet, sagde Mette Frederiksen i et interview med Ritzau.

Hun har dog hidtil ikke i samme klare toner nægtet at gå med på at hæve grænsen for, hvornår der betales topskat.

/ritzau/

Dagens Gossip