S skifter holdning: Vil have grænsekontrol for at stoppe menneskesmuglere

Man har et standpunkt, til man tager et nyt. 

Tidligere mente Socialdemokraterne, at der ingen effekt var ved øget grænsekontrol, men nu har de ændret mening. 

Og derfor vil de nu have øget kontrol ved grænsen i Sønderjylland.

Det siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen i et interview med DR. 

- Lige nu ser vi kyniske menneskesmuglere, der på tragisk vis transporterer flygtninge op gennem Europa. Alt for ofte ender det galt, og det skal der gøres noget ved, fortæller retsordfører Trine Bramsen til DR Nyheder.

- V bliver nødt til at opprioritere indsatsen i særligt Syd- og Sønderjylland, hvor menneskehandlerne kommer ind, og hvor der selvfølgelig skal være dansk politi nok til at stoppe dem, siger hun. 

Tidligere var Socialdemokraterne ivrige modstandere af øget grænsekontrol, men ifølge Trine Bramsen er det udviklingen i flygtningestrømmen, der nu får partiet til at ændre kurs. 

- Det her handler ikke om Dansk Folkepartis grænsebom, hvor man står et fast sted og hver dag generer lovlydige danskere. Det handler om, at vi går målrettet efter de kriminelle, fordi de lige nu tjener penge på at sætte flygtningenes liv på spil. Derfor skal politiindsatsen også være til stede, siger hun.

Ifølge retsordføreren, er det i første omgang mere mandskab, der er brug for til at stoppe de mange menneskesmuglere. 

- Politiet skal både have muskler og mandetimer til at kunne forfølge menneskesmuglerne, så det ikke er et ressourcespørgsmål, om man kan forfølge de her bagmænd.

- Men det handler også om at benytte ny teknologi som overvågning og nummerpladescannere, som vi ved er meget effektive i forhold til menneskesmuglerne, siger Trine Bramsen. 

Dagens Gossip