S skyder køns-screening af undervisningsbøger ned

- Det er ikke Socialdemokratisk politik.

Sådan siger partiets politiske ordfører, Magnus Heunicke, om et forslag fra hans partifælle, ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff, om, at undervisningsbøger skal køns-screenes, så der ikke optræder stereotyper om drenge og piger på siderne.

Ifølge Rasmus Horn Langhoff skal undervisningsmaterialerne ligestillingsvurderes, fordi "drenge skal have lov til at være andet end vilde og klatre i træer".

Men Magnus Heunicke kan ikke genkende, at der skulle være et problem i det nuværende undervisningsmateriale.

- Jeg mener ikke, at der er nogen kønsstereotyp fremstilling i det undervisningsmateriale, som findes, siger den politiske ordfører.

- Jeg er selv far til to piger. Nogle gange vil de tegne nede i børnehaven, og andre gange klatrer de i træer, og min oplevelse som far er, at der ikke er noget kønsstereotypt i institutionerne, siger han.

Han mener, at forslaget om køns-screening af bøger er en overreaktion.

- Det er at skyde gråspurve med kanoner, det synes jeg, det er. Det er ikke nødvendigt. Jeg har fuld tillid til, at den vurdering, der er i dag, er god, understreger Magnus Heunicke.

Mens Rasmus Horn Langhoff altså står alene i sit parti med ønsket om mere kønsneutrale bøger i Danmark, så har SF allerede nået at bakke op om forslaget.

Partiets ligestillingsordfører, Özlem Cekic, betegner over for Politiken forslaget som "en rigtig god idé", som SF "fuldt bakker op om".

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) siger til Politiken, at myndighederne allerede i dag har "en forpligtelse til at tænke ligestilling ind i deres ydelser", men han forholder sig i øvrigt ikke til det konkrete forslag.

/ritzau/

Dagens Gossip