S: Sølle at Løkke fralægger sig ansvaret for krisen

Det er meldingen fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), efter Lars Løkke Rasmussen fredag for første gang har reageret på den skarpe kritik, som det såkaldte Rangvid-udvalg har rettet mod den tidligere regerings alt for lempelige finanspolitik i årene op til finanskrisen.

»Det er sølle, at Lars Løkke Rasmussen, der var med i toppen af VK-regeringen i alle 10 år og endda til sidst som finansminister og statsminister, på den måde fralægger sig ansvaret for, at Danmark blev hårdere ramt af krisen end landene omkring os,« forklarer Magnus Heunicke i en skriftlig kommentar.

I forbindelse med et pressemøde fredag sagde Løkke, at skylden for krisens indtog i Danmark skulle fordeles flere steder:

»Man må tale om et bredt kollektiv ansvar i Danmark, og med bredt kollektivt ansvar mener jeg den finansielle sektor, de private virksomheder, som gav for store lønstigninger, og det politiske establishment på Christiansborg,« sagde Løkke.

Han påpegede ligeledes, at han som finansminister savnede lydhørhed fra den daværende opposition på Christiansborg, når han ville stramme op.

»Der er mange ting, jeg godt kunne have ønsket mig anderledes, og der er ingen tvivl om, at hvis der havde været større lydhørhed for det, der nu knytter sig til min person i den tid, jeg var finansminister, så havde vi været endnu bedre rustet,« sagde han.

Men den forklaring falder ikke i god jord hos Socialdemokraterne.

»Nu ser vi, at han i stedet prøver at tørre ansvaret af på sin tidligere chef Anders Fogh Rasmussen. Det ser ikke for kønt ud,« påpeger Magnus Heunicke og sender en opfordring til Venstres leder:

»Lars Løkke Rasmussen burde tage Rangvid-rapporten med op i hængekøjen og læse den grundigt igennem – men først og fremmest burde han tage sin del af ansvaret,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip