S: Støjberg spreder frygt

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), efter Støjberg til Berlingske Nyhedsbureau har sagt, at Flygtningenævnet med sin nye praksis i forhold til flygtninge til Syrien »risikerer at lukke al Qaeda-folk ind ad fordøren«.

»Inger Støjberg spreder unødig frygt. Hver enkelt ansøgning om asyl vil også fremover blive behandlet individuelt, så hvis der kommer terrorister til Danmark, bliver de ikke lukket ind,« siger Trine Bramsen.

»Faktum er jo, at over 90 procent af flygtningene fra Syrien allerede i dag får asyl, så det ændrer kun noget for et lille mindretal. Det er langt ude at påstå, at man åbner døren for terrorister, og jeg synes, situationen er alt for alvorlig til, at man skal udnytte den til at skabe frygt,« siger hun.

Den nye praksis fra Flygtningenævnet betyder helt konkret, at flygtninge fra områder i Syrien, hvor der er væbnede kampe og overgreb mod civile, kan få asyl alene på baggrund af, at de kommer fra de pågældende områder.

Hos de Konservative frygter integrations- og retsordfører Tom Behnke (K), at den nye praksis vil få flere syriske flygtninge til at søge mod Danmark, men også den frygt afviser Trine Bramsen.

»Det er en rent administrativ praksis, der kun gælder for dem, der får afslag på asyl og alligevel bliver i Danmark, fordi de ikke kan sendes hjem,« siger hun.

Dagens Gossip