S: Strammere asyllove vil stoppe strømmen af asylansøgere

Nu betaler det sig, at Socialdemokraterne sammen med de borgerlige partier i sidste uge hastevedtog en række stramninger på udlændingeområder.

Stramningerne betyder blandt andet, at afviste asylansøgere, der venter på at blive sendt ud af landet, skal frihedsberøves tidligere.

Det mener Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, efter nyheden om at Norge indfører grænsekontrol, og Sverige bebuder strammere asylregler.

- Mange sad sikkert og undrede sig over, hvorfor det skulle gå så stærkt, men det her viser netop hvorfor, siger han til Ritzau.

Dan Jørgensen mener, at flygtningestrømmene til Danmark muligvis øges, når Norge indfører grænsekontrol, og Sverige bebuder strammere asylregler.

- Det kan meget vel være, men det er svært at spå om. Men de danske myndigheder er nu i stand til at håndtere den slags situationer, der måske nu kan opstå.

I øjeblikket forhandler partierne om yderligere stramninger på udlændingeområdet, hvor et af Dansk Folkepartis største ønsker er at få indført grænsekontrol.

Men Socialdemokraterne afviser fortsat at hoppe med på den vogn, også selvom både Norge og Sverige har gjort det.

- Hvis de danske myndigheder lige pludselig siger, at det er et behov for det, bakker vi selvfølgelig op om det, men som vurderingen er lige nu, kunne det meget vel betyde endnu flere asylansøgere til Danmark.

- Det paradoksale med grænsekontrol er sådan set, at jo mere kontrol, jo flere asylansøgere får vi, lyder det fra Dan Jørgensen.

Den nye asylpakke fra Sveriges regering skal forsøge at gøre det mindre attraktivt at søge asyl i Sverige. De nye regler ventes at træde i kraft i april.

Senere tirsdag aften blev det så Norges tur.

Her vil man indføre midlertidig grænsekontrol fra torsdag morgen, som i første omgang skal vare i ti dage.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip