S: Sygehuse skal sende flere patienter hjem

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), efter at en undersøgelse har vist, at hver femte patient på en afdeling med overbelægning har oplevet fejl under deres sygehusophold.

»Jeg tror, at noget af det mest effektive, når der er spidsbelastninger, er at sende alle andre patienter, som ikke nødvendigvis skal være der, hjem,« siger Flemming Møller Mortensen

Han har selv tidligere arbejdet på en skadestue og er derfor ikke overrasket over, at patienter oplever fejl, når der er overbelægning på afdelingerne.

»Jeg har som sygeplejerske selv erfaret det mange gange i sundhedsvæsenet, at når der er en spidsbelastning, så er der ikke den overvågenhed og omhyggelighed, som det faglige personale udviser i hverdagene. Det går hånd i hånd desværre, men det er velkendt, og derfor kan man også ledelsesmæssigt tage nogle forbehold, så man kan imødegå det,« siger Flemming Møller Mortensen.

Et af de forbehold består altså i, at sygehusene skal blive bedre til at sende patienter uden akutte behov videre til kommunerne eller hjem. Men fagligheden skal stadig holdes for øje, lyder det.

»Det er netop regeringspartiernes holdning, at vi skal have et sundhedsvæsen, der ses som et samlet sundhedsvæsen. Altså hvor sygehusene, kommunerne og almen praksis er en helhed, og hvor patienterne ikke oplever grænser mellem, hvor de er. Men det er også et spørgsmål om at sørge for, at personalet ude i kommunerne - på plejehjemmene - har de faglige kompetencer og den viden, der skal til for at tage sig af borgerne. For vi må ikke komme i en situation, hvor vi behandler borgerne på et lavere kvalitetsniveau end det, vi vil som samfund,« siger han.

Dansk Folkeparti advarer dog mod at gøre de kommunale plejehjem til »mini-sygehuse«. Her lyder opfordringen fra sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) i stedet, at man helt skal stoppe med at nedlægge sengepladser på landets sygehuse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip