S til DSB: Gå ikke på kompromis med sikkerheden

Den udmelding kommer, efter at særligt Jerbaneforbundet har kritiseret nedbemandingen for at være uforsvarlig. Gruppeformand i Enhedslisten, Per Clausen (Ø), har efterfølgende kritiseret DSBs ledelse for at træffe »sin første beslutning om at indføre enmandstog på et utilstrækkeligt grundlag«.

I Socialdemokratiet mener man, at det er sundt at bevare en vis form for skepsis, når man vælger at nedbemande togstrækninger.

»Man kan være bekymret for mange ting. Navnlig når det har med jernbanedrift at gøre, så ved vi af bitter erfaring, at der er mange ting, der kan gå galt. Derfor har vi vores sunde skepsis over for det sikkerhedsmæssige. Det er altid farligt, når man prøver at omprioritere, men vi må have tillid til, at fagfolkene træffer de rigtige beslutninger,« siger Rasmus Prehn.

Beslutningen om at udskyde nedbemandingen af togstrækningerne Aarhus-Aalborg og Aalbog-Frederikshavn sker, efter at DSB sammen med Dansk Jernbaneforbund har været på genbesigtigelse af strækningerne. Her har man ifølge DSB Kommunikation fundet 25 fejl.

Ved årsskiftet kan også passagerer på Kystbanen se frem til at køre med flere enmandstog. DSB har nemlig besluttet at nedbemande flere tog, efter at regeringen har pålagt millionbesparelser op strækningen.

»Vores signal til DSB og Trafikstyrelsen er, at de ikke må gå op kompromis med sikkerheden. Omvendt kan vi ikke blande os i, om de vurderer, at der forsat skal køres med enmandstog på Kystbanen. Det er deres professionelle prioritering,« siger Rasmus Prehn.

Det har ikke været muligt at få et interview med Transportminister Henrik Dam Kristensen (S), men han skriver i en mail til Berlingske Nyhedsbureau, at han vil levere en fyldestgørende redegørelse for forløbet, som Enhedslisten har efterspurgt.

Dagens Gossip