S til fagbevægelsen: Vi fortsætter vores kurs uden SF

Faglige ledere behøver ikke være bange for, at regeringen fører mere blå beskæftigelsespolitik, fordi SF har forladt skuden.

Det fastslår Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen, fordi FTF's formand Bente Sorgenfrey og FOA's formand Dennis Kristensen i Ugebrevet A4 frygter mere højrepolitik i regeringens vækstpakke og beskæftigelsesreform.

- Man behøver ikke være et sekund i tvivl om, at vi fortsætter vor kurs. Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe flere arbejdspladser og få flere mennesker, som er tabt gennem de sidste ti år, ind på arbejdsmarkedet og et meget bedre beskæftigelsessystem.

- Det er socialdemokratisk politik. Det har del altid været. Den kurs fortsætter vi på arbejdsmarkedsområdet, siger Leif Lahn Jensen.

SF har ifølge Bente Sorgenfrey trukket regeringen den rigtige vej om social dumping og psykisk arbejdsmiljø. Hun bemærker, at De Radikale "ikke har været kede af den forkortede dagpengeperiode".

Venstre vil på beskæftigelsesområdet skaffe flere milliarder kroner. Samtidig vil Carsten Koch-udvalget sætte virksomhederne i centrum. Det anfægter De Radikales arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq ikke.

- For os er det ikke en spareøvelse at lave en reform af beskæftigelsessystemet. Vi skal modarbejde langtidsledighed, få folk hurtigere i job og få virksomhederne til igen at have tillid til jobcentrene, siger Nadeem Farooq.

SR-regeringen fortsætter reformerne, fastslår han.

- Reformsporet ligger fast. Uanset om det er skatte-, beskæftigelses- eller vækstpolitik. Vi vil sørge for, at virksomhederne får bedre rammevilkår og skaber flere job. Det gjorde vi også sidste år med Vækstplan.dk, da SF var med, siger Nadeem Farooq.

Virksomhederne skal stiles bedre i forårets vækstpakke, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip