S til Konservative: Skal vi selv til at passe vores forældre?

Sådan lyder spørgsmålet fra Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen (S), efter at de Konservative har peget på, at borgere skal kunne tage en »bedstes første sygedag«.

»Konservative går ind for nulvækst, og det betyder, at vi på sigt kommer til at mangle hænder i hjemmeplejen, da man skal spare penge. Er det deres mening, at vi med det her forslag skal til at passe vores egne forældre? Er det derfor, de kommer med det her forslag?« spørger Leif Lahn Jensen.

Spørgsmål: Men det er jo Socialdemokraterne, der sætter lighedstegn mellem nulvækst og færre hænder?

»Jo, men de har overhovedet ikke givet svar på, hvor man skal spare. Alle ved, at der skal spares penge i det offentlige, hvis der er nulvækst, men vi har hverken fået Venstre eller Konservative til at forklare, hvor de penge spares. Er det ved ældreplejen? Et eller andet sted skal der spares.«

Forslaget fra de Konservative kommer forud for partiets sommergruppemøde torsdag, og partiet peger på, at arbejdsmarkedets parter skal finde fælles fodslag om »bedstes første sygedag«, der i praksis skal fungere som barns første sygedag.

Ifølge Socialdemokraterne er selve tanken »sympatisk«, men der er vigtigere ting at fokusere på i øjeblikket.

»Det vigtigste er, at vi skal have fokus på beskæftigelse og at få de arbejdsløse i arbejde. Det er det, vi skal bruge kræfter og ressourcer på lige nu. Derfor er det ikke det vigtigste for mig, og jeg tror heller ikke, det er det vigtigste i fagbevægelsen og for dem, der tegner overenskomsten,« siger Leif Lahn Jensen.

Båre SF og de Radikale har i lighed med Socialdemokraterne fejet tanken af bordet.

Dagens Gossip