S til SF: Det er for tidligt at diskutere dagpenge

Regeringen vil bede et udvalg vurdere dagpengereformen og fremlægge sit udspil i foråret 2015. Inden vil Socialdemokraterne ikke kommentere SF's forslag, som halverer genoptjeningsperioden til et halvt år og gør arbejdsmarkedsydelsen permanent.

Det siger Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen. Ritzau har forgæves søgt en kommentar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Vi har sikret, at ingen ledige har mistet deres forsørgelse, sådan som de ville have gjort det med VK-regeringens regler. Skal der være en mere fleksibel og nutidig dagpengereform? Det kan vi godt tænke os at kigge på, siger Leif Lahn Jensen.

- Derfor nedsætter vi et udvalg, som skal komme med et bud i foråret 2015.

Spørgsmål: - Men er du enig i SF's udspil?

- Jeg vil ikke diskutere det nu. Det vil være underligt at diskutere beslutningen nu. Vi skal vente, indtil udvalget kommer med noget. Så begynder forhandlingen, siger Leif Lahn Jensen.

VK-regeringen halverede dagpengeperioden til to år med støtte fra Dansk Folkeparti og De Radikale. Derfor kunne Socialdemokraterne og SF ikke fjerne reformen, understreger han.

- Dengang stemte De Radikale for, og Dansk Folkeparti foreslog det. 60 procent af vælgerne støttede denne dagpengeforringelse i 2011.

- Det lykkedes for os sammen med vore partnere på venstrefløjen, at disse mennesker ikke mistede forsørgelsen, siger Leif Lahn Jensen.

VK-regeringen halverede dagpengene til to år uden at styrke beskæftigelsesindsatsen, påpeger han. Derfor har SR-regeringen bedt Carsten Koch-udvalget se på beskæftigelsespolitikken.

- Når der er en to års dagpengeperiode, burde beskæftigelsespolitikken være helt anderledes, siger Leif Lahn Jensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip