S: Tolkene skal nok få den hjælp, de skal have

Forsvarsordføreren er ikke i tvivl om, at tolkene vil få den hjælp, de er berettiget til efter den aftale, regeringen indgik med Venstre, Konservative og Liberal Alliance i foråret.

»Det er kun ti uger siden, at vi lavede aftalen, og derfor skal de nok få den hjælp, de skal have. Tingene er jo lidt mere besværlige i Afghanistan, end de er andre steder,« siger Bjarne Laustsen.

Information skriver lørdag, at det amerikanske firma, der havde ansat de 37 tolke, ikke svarer på henvendelser fra forsvaret, hvilket gør det svært for de danske myndigheder at finde frem til dem og vurdere deres sager. Men tolkene har også mulighed for selv at tage initiativet, lyder det fra Bjarne Laustsen.

»Hvis de føler sig truet, er de jo hjertens velkomne til at henvende sig til amerikanerne, briterne eller os. Vi har ved opslag forskellige steder gjort rede for, at der er mulighed for at få hjælp, hvis man er truet,« siger han og tilføjer:

»Indtil nu synes jeg faktisk, vi har gjort, hvad vi kan, og vi skal nok fortsætte med at hjælpe, så folk, der er truet, får den hjælp, de skal have i forhold til den politiske aftale, vi har lavet.«

Bjarne Laustsen mener således, at mange af tolkene allerede godt ved, at de har mulighed for enten at blive hjulpet lokalt eller at få asyl i Danmark, som aftalen lægger op til.

»Jeg har en formodning om, at mange af dem, der har arbejdet for os, kender hinanden. Og derfor kender de godt til, at der er de muligheder, og dem skal de selvfølgelig bruge, hvis de mener, at de har behov for dem,« siger han.

Dagens Gossip