S: V begår afledningsmanøvre om Integrationsministerium

Venstres forslag om at genoprette Integrationsministeriet, som den nuværende regering nedlagde, da den kom til magten i 2011, er en ren afledningsmanøvre, mener Socialdemokraternes integrationsordfører, Ole Hækkerup.

- Det vigtige er politikken. Og her har vi haft alvorlige problemer med at få Venstre til at støtte op om, at folk skal arbejde, og hvis de ikke kan arbejde, så skal de i virksomhedspraktik, siger han.

- Hvis vi er enige om, at integrationen ikke virker godt nok i dag, bliver vi nødt til at blive enige om, hvad det er for en politik, der skal til for at rette op på det.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, begrunder over for DR sit ønske om igen at samle alle udlændingerelaterede emner under et og samme ministerium med, at det vil give en minister adgang til "hele værktøjskassen".

- Hvis vi skal hamle op med de kæmpe udfordringer, der er på integrations- og udlændingeområdet, har vi brug for et samlet ministerium, som kan tage ansvar for alle dele af politikken, siger han til DR.

Men det giver Ole Hækkerup ikke meget for.

- Hvis man har en nogenlunde velfungerende regering, skal det jo gerne fungere uanset hvad, siger han.

- Den største barriere, vi har lige nu for at komme videre i vores udlændingepolitik, er, at vi ikke kunne få flertal for de skærpede krav, vi fremlagde før valget.

Regeringen præsenterede i marts et udspil, der ifølge regeringen gerne skulle få flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet, blandt andet ved krav om, at jobparate flygtninge skal arbejde mindst 10 timer om ugen ud over 20 timers ugentlig undervisning i dansk.

Det vakte imidlertid opsigt på Christiansborg, at regeringen valgte at sende forslaget direkte til behandling i folketingssalen uden at forhandle med partierne først.

Under førstebehandlingen stod det klart, at hverken partierne til højre eller venstre for regeringen havde tænkt sig at stemme for forslaget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip