S: V-ministre må svare på tiltale

»Det er nogle ting, der griber meget ind i mange danskeres hverdag. og hvis man som minister bliver bekendt med, at loven ikke blive fulgt, så skal man skynde sig at informere Folketinget, og så skal man skynde sig at bringe administrationen af loven tilbage på sporet,« siger skatteordføreren, som understreger, at hvis ikke Folketinget bliver orienteret i sådanne sager, har det ingen chance for at kontrollere ministrene.

I slutningen af august fremlagde Rigsrevisionen en hård kritik af Skats ejendomsvurderinger i 2010 og 2011. Kritikken gik blandt andet på, at 41 procent af de parcelhuse, som skiftede ejer i 2. halvår 2011, var overvurderede, idet ejendomsværdien oversteg salgsprisen, mens 34 procent af de solgte parcelhuse var undervurderede.

Det er endnu uklart, hvor meget de tre Venstre-ministre, som styrede Skatteministeriet fra 2004 frem til valget i 2011, har vidst om de fejlvurderinger af ejendomme, som betyder at mange danskere og danske selskaber enten har betalt for meget eller for lidt i skat. Derfor har Rigsrevisionen igangsat en ny undersøgelse af ministrenes viden i sagen.

»Folketingets statsrevisorer skal nu undersøge, hvad har embedsmændene i Skatteministeriet fortalt de her skiftende Venstre-ministre, og hvad har Venstre-ministrene så gjort på baggrund ad de oplysninger, de har fået. Det sidste kender vi allerede svaret på, for vi ved jo, at der ikke er blevet rettet op,« siger Thomas Jensen.

»»Det, der står tilbage, er spørgsmålet om, hvad har de præcist vidst. Og hvis de har vist noget, så er det, som en professor siger til Jyllands-Posten i dag, ansvarspådragende for den enkelte minister,« siger han.

Skatteordføreren siger, at undersøgelsen af fejlvurderingerne i Skat ikke nødvendigvis stopper hos Rigsrevisionen.

»Jeg vil ikke forgribe begivenhedernes gang, men det mest naturlige ville jo være, at hvis de har vidst, at ejendomsvurderingerne var fyldt med fejl, og det var fordi, de ikke har administreret efter loven, og så skal vi i gang med en tilbundsgående undersøgelse på området, simpelthen en undersøgelseskommission. Men det er for tidligt at konkludere det endnu,« understreger Thomas Jensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip