S-vælgere: Thorning-exit ville være fordel

34 procent af de socialdemokratiske vælgere erklærer i en Megafonmåling, at det vil styrke regeringens mulighed for genvalg, hvis Helle Thorning-Schmidt trådte tilbage som statsminister og S-formand inden næste valg.

Kun marginalt flere, 38 procent, mener, at det vil svække muligheden for genvalg. Det skriver Politiken.

Mange S-vælgere betragter nu statsministeren selv som en sten i skoen, vurderer lektor i statskundskab fra Syddansk Universitet Klaus Levinsen.

- Det er en forbløffende stor del af Thornings egne partifæller, som ikke støtter op omkring hendes ledelse. Selv om du ikke er tilfreds med din leder, vil en fjernelse af lederen altid betyde en form for svækkelse i form af uro og ustabilitet.

- Som udgangspunkt bør egne vælgere være tilbageholdende i forhold til et lederskifte. Derfor er det et højt tal, siger Klaus Levinsen til Politiken.

Statsministeren får også hug i en ny måling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten. Vælgerne mener stadig, at Lars Løkke Rasmussen (V) ville være bedre til at løse Danmarks økonomiske problemer.

Og i den seneste Gallup-måling vurderer de vælgere, som stemte på Socialdemokraterne ved sidste valg, at DF-formand Kristian Thulesen Dahl matcher statsministeren på troværdighed. Det skriver Berlingske.

Trods den manglende vælgertillid ryster Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, ikke på hænderne:

- Helle Thorning-Schmidt har sat sig i spidsen for en regering, som har smøget ærmerne op og taget fat. Hun har ikke været bange for at tage de hårde beslutninger - også dem, der giver knubs og er upopulære.

- Det koster at tage ansvar. Men vi kan efter to år se, at resultaterne begynder at pible frem, siger Heunicke til Politiken.

/ritzau/

Dagens Gossip