S: Venstre har en går-den-så-går-den-kultur

Socialdemokraterne vil have Venstre til at forklare, hvorfor partiet - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - i flere tilfælde har udbetalt kontanter til ansatte i kuverter uden, at det fremgik af lønsedlerne.

Pengene skulle være overdraget som diæter i forbindelse med partiets landsmøder gennem en årrække fra 2006-2011.

Ifølge Ekstra Bladet har beløbene ligget i omegnen af 800 kroner - penge, som blev udbetalt, selvom de ansattes hotel og forplejning allerede var betalt, og som der derfor ifølge skatteeksperter skulle betales skat af.

- Jeg synes, det virker meget besynderligt, at Venstre giver konvolutter med kontanter til ansatte, som man ellers hver måned overfører penge til, siger Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen.

- Venstre må gå ud og forklare danskerne, hvorfor man gjorde sådan noget, siger han.

Venstres partisekretær, Claus Richter, medgiver over for Ekstra Bladet, at partiet tidligere har udbetalt kontanter i kuverter. Men han afviser, at det er sket i strid med loven.

På spørgsmålet om, hvorvidt Socialdemokraterne selv nogensinde har udbetalt lignende diæter til partiets ansatte, henviser Thomas Jensen til partisekretær, Lars Midtiby.

Og han forsikrer på Facebook, at det store regeringsparti aldrig har brugt den fremgangsmåde, man altså nu i skarpe vendinger beskylder Venstre for at have praktiseret.

- Det minder jo desværre meget om de problemer, som Lars Løkke Rasmussen (V) har haft i GGGI-sagen. Her fik han også en konvolut i hånden, som han glemte at betale skat af, siger Thomas Jensen.

- Der tegner sig mere og mere et billede af en kultur i Venstre, hvor man handler ud fra devisen om, at "går den så går den", mener han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip