S: Venstre hykler om hjemløse unge

Over for Jyllands-Posten erkender partiets socialordfører, Eyvind Vesselbo (V), at den lave kontanthjælp til unge, som Venstre har været med til at gennemføre, har skubbet flere unge ud i hjemløshed.

»Der er ingen tvivl om, at gruppen fra 18 til 25 år har fået et mindre beløb, og det påvirker deres økonomi. Derfor skal hjemløsestrategien også se specifikt på den gruppe, som er specielt svage og oplever, at det ikke er til at få råd til en bolig, hvor de har råd til at betale huslejen,« siger Eyvind Vesselbo til avisen.

Den melding bliver modtaget med forundring hos Leif Lahn Jensen (S), arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne. Han tøver ikke med at kalde det ren hykleri.

»Det var Venstre-regeringen, der gennemførte lavere ydelser på kontanthjælp og starthjælp. Og da vi forhandlede kontanthjælpsreform i foråret, ville Venstre ikke lave et forlig, kun en aftale, så de kan sætte ydelserne endnu længere ned, hvis de kommer i regering igen,« siger S-ordføreren.

»Nu vil de så hjælpe de unge, der bliver hjemløse på grund af deres egen politik, med en hjemløsestrategi. Vi kan alle blive enige om, at de unge skal hjælpes, men jeg synes, det er temmelig hyklerisk af Venstre, når de selv er skyld i problemerne. Det virker som et forsøg på at score billige point,« siger Leif Lahn Jensen.

Han efterlyser en forklaring på, hvem der tegner Venstres linje i forhold til de unge kontanthjælpsmodtagere.

»Er det Eyvind Vesselbo, eller er det de politikere, der går ind for lavere ydelser? Det har danskerne krav på at få at vide,« siger S-ordføreren.

Venstres finansordfører, Peter Christensen (V), ønsker ikke at kommentere den socialdemokratiske kritik. Han henviser til arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen (V), som det desværre ikke har været muligt at få en kommentar fra.

Dagens Gossip