S: Venstres minimumdækning i institutioner er megadyrt

Venstres forslag om at indføre "minimumdækning" - ikke minimumnormering - i landets daginstitutioner vil være "megadyrt".

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes fødevareminister Dan Jørgensen efter, at Venstres børne- og familieordfører, Tina Nedergaard, fredag i Berlingske slår til lyd for at skaffe penge til bedre normeringer i ydertimerne, så pædagoger ikke er alene med for mange børn.

- Vi vil da gerne se, hvordan Venstre vil finansiere det. Det vil være megadyrt, og det stemmer jo slet ikke med partiets nulvækst, som vil betyde 4000 færre ansatte på børn- og familieområdet, siger Dan Jørgensen.

- Jeg vil gerne vide, om det er Venstres officielle politik, eller om Tina Nedergaard er gået solo.

- Man kan jo ikke bare gå og skyde løs til højre og venstre og stille vælgerne dyre ting i udsigt hver og hver anden dag, hvis man ikke viser, hvor pengene skal komme fra, siger han.

Tina Nedergaard anslår selv, at forslaget betyder, at der skal findes 250 millioner kroner til bedre normering fra sidste års finanslov og yderligere 500 millioner kroner til kvalitetsudvikling.

Mens de andre borgerlige partier bakker op om forslaget, så er Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforenings formand (Bupl), Elisa Bergmann, mere skeptisk.

- Hvis det alene handler om et ledelsesspørgsmål inden for de nuværende økonomiske rammer, så risikerer vi, at lederne dækker ekstra ind i ydertimerne, men så mangler man til gengæld pædagoger midt på dagen, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

Dagens Gossip