S: Vigtigt med kunst på sygehuse

Der skal være plads til kunst på nye sygehusbyggerier, selv om der bliver skåret i både sengepladser og køkkener, mener Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen.

- Det er utrolig væsentligt, fordi det er et spørgsmål om at give en helhed på et hospital, hvor patienter skal være indlagt og pårørende skal have deres hverdag. Kunst er med til at skabe et godt miljø og med til at helbrede, siger han.

- Det gør også hospitalerne til gode arbejdspladser for deres medarbejdere. Så der er mange grunde til, at kunst kan give et godt miljø og stimulere positivt.

For ham er det en falsk præmis at stille det op som valget mellem eksempelvis sengepladser eller kunst på hospitalerne.

- Det er ikke enten eller. Når man bygger hospitaler, daginstitutioner eller plejehjem, så bygger man institutioner, hvor danskere skal have deres hverdag - enten for at lære eller for at blive raske, siger Flemming Møller Mortensen.

- Jeg er uddannet sygeplejerske, og jeg har haft min hverdag i det offentlige i rigtig mange år. Jeg har en klar oplevelse af, hvad det betyder, når institutioner også har kunst i deres miljøer.

Modsat har Region Midtjylland ifølge regionsrådsformand Bent Hansen (S) valgt at prioritere operationsstuer over kunst på det nye supersygehus i Gødstrup, fortæller han til Jyllands-Posten.

På Christiansborg håber Flemming Møller Mortensen, at det på et senere tidspunkt bliver muligt at få kunst ud på de hospitaler, hvor kulturen er blevet ramt af sparekniven.

- Det er min holdning og mit ønske, at der kan rådes bod på det senere hen, hvis der ikke er sat tilstrækkeligt af til kunsten på de supersygehuse, der bygges nu, siger han.

- Det er væsentligt, at man ikke siger enten eller, men både og. Det er min holdning som menneske, som socialdemokrat og som kultur- og sundhedspolitiker.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip