S vil ændre regler for udlændinges arbejdstilladelse

»Dengang da greencard-ordningen blev til, var der mangel på arbejdskraft, som der slet ikke er i dag. Derfor er det nødvendigt at se på, om ordningen opfylder det formål, som den blev sat i verden for at udfylde,« siger formand for Folketingets Integrationsudvalg, Trine Bramsen (S).

Ifølge Jyllands-Posten registrerer mange udlændinge sig på fiktive adresser, fordi de i virkeligheden bor ulovligt i lejligheder eller erhvervslokaler, der ikke må udlejes til private personer. Trine Bramsen kalder de nye oplysninger om adressesnyd en »alvorlig sag«, som der skal gøres noget ved med det samme.

»Der er to ting i den her sag. På den ene side er der nogen, der snyder sig til falske adresser og derved får tildelt et cpr-nummer. Det er en sag, som politiet skal tage sig af. Den anden ting er, at dem, der kommer ind på greencard-ordningen, er højtuddannede, der bør varetage højtuddannedes arbejde. Men det er ikke tilfældet. En ny ordning skal sikre, at vi kun godkender dem, vi har brug for,« siger hun.

En evaluering af greencard-ordningen fra 2010 fortaget af Rambøll for det daværende Integrationsministerium viser, at tæt på halvdelen af alle udlændinge med et greencard arbejder ufaglært. I Dansk Folkeparti vil man på baggrund af de seneste eksempler med adressesnyd og de tidligere evalueringer helt afskaffe den eksisterende ordning.

Men det vil være at gå for vidt, mener Socialdemokraterne.

»Vi skal passe på ikke at slå alle over en kam. Vi har brug for højtuddannede udlændinge. Ordningen skal laves om, men det er ikke klogt at afskaffe den,« siger Trine Bramsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip