S vil bekæmpe menneskesmuglere med overvågning

»Det handler om overvågning og et samarbejde mellem myndigheder,« siger retsordfører Trine Bramsen (S).

Hendes udmelding kommer, efter Berlingske fredag kan fortælle, at der er blevet anholdt mindst 16 menneskesmuglere i den seneste måneds tid, og at antallet af syriske flygtninge, der kommer ind over den danske grænse, er stærkt stigende.

Men de danske myndigheder har svært ved at løfte bevisbyrden mod menneskesmuglerne, som ofte slipper af sted med forklaringer om, at de blot giver syrerne et lift, og at de ikke havde nogen anelse om, at flygtningene ikke har papirerne i orden.

Derfor skal der ifølge Socialdemokraterne stables et bedre europæisk samarbejde på benene, så man følge menneskesmuglernes færden.

»Politiet skal i endnu højere grad have mulighed for at samarbejde på tværs af lande, så de kan løfte den her bevisbyrde,« siger Trine Bramsen, og understreger, at der skal være ret så håndfaste beviser mod menneskesmuglerne, inden de stifter bekendtskab med det danske retssystem.

»Det er afgørende, at vi fastholder vores retsprincip om, at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist,« siger retsordføreren.

Hun mener ikke umiddelbart, at en øget strafferamme fra to til tre års fængsel for menneskesmugling, som Dansk Folkeparti foreslår, er vejen frem.

»Vi skal slå hårdt ned, og vi skal kunne diskutere, om straffen modsvarer de forbrydelser, der bliver begået. Men jeg er ikke sikker på, at en ændring fra to til tre år mindsker problemet,« siger Trine Bramsen.

Dagens Gossip