S vil give flere penge til voldsramte kvinder

Skrevet af admin

14/05/2016

Dagens topnyheder

Hos Socialdemokratiet er man positivt indstillet over for Enhedslistens forslag, der skal give voldsramte kvinder mulighed for kontanthjælp fra dag ét, når de henvender sig på krisecentre.

- Alle forslag, der kan styrke voldsramtes kvinder mulighed for at komme videre, det tager jeg positivt imod, siger Rasmus Horn Langhoff, der er ligestillingsordfører hos Socialdemokratiet.

- Det er kvinder, der er blevet udsat for vold, og som kommer med ar på både krop og sjæl. De skal hjælpes, og deres børn skal hjælpes, for de er i en desperat situation.

Enhedslisten foreslår med et nyt udspil, at kvinder kan modtage fuld kontanthjælp eller integrationsydelse med det samme, når de henvender sig på krisecentre.

Ifølge Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, ender alt for mange med at blive i et voldeligt forhold, fordi det er for økonomisk svært at forlade manden.

Rasmus Horn Langhoff glæder sig til at se udspillet, men understreger, at han ikke kan sige, om partiet vil stemme for, før han kender alle detaljer, blandt andet med henblik på hvordan initiativet skal finansieres.

Begge partier er også parate til at tilbyde gratis psykologhjælp til kvinderne.

I løbet af de sidste fire år har der været et projekt i gang med gratis hjælp, og det skal forsætte, mener Rasmus Horn Langhoff.

- Det projekt stopper nu her, og regeringen har udtalt, de ikke ønsker at gøre noget ved det, og at kvinderne selv må opsøge deres læge.

- Det er en trist og kortsigtet tilgang. Det koster ikke alverden, og der er al mulig fornuft i, at det skal forsætte, siger den socialdemokratiske ordfører.

/ritzau/