S vil give vævsregister et eftersyn

»Jeg har meget vanskeligt ved at vurdere, om 460 er få eller mange i den sammenhæng - om det er tilstrækkeligt eller utilstrækkeligt. Derfor synes jeg, vi skal spørge fagfolkene, om de synes, det er tilstrækkeligt,« siger sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S).

Han mener, det er fornuftigt at se på, om det fungerer efter hensigten.

»Vi skal ikke have en ordning, som ikke lever op til formålet. Hvis vi kan gøre noget anderledes og bedre, skal vi gøre det,« siger han og uddyber:

»Nu har ordningen eksisteret i ti år, og det er lang tid i en verden, der forandrer sig hastigt. Derfor bør vi lave et eftersyn af den,« siger han.

I Jyllands-Posten giver flere eksperter udtryk for, at det i loven er uklart, hvem der har ansvaret for at oplyse patienterne om muligheden for at sige nej, hvis de ikke ønsker, at deres prøver skal stilles til rådighed for forskning.

Dansk Folkeparti mener, det er ledelsen på det enkelte sygehus, der har ansvaret for at give folk en reel mulighed for at sige nej.

»460 lyder ikke af ret mange. Det siger mig, at der ikke er ret mange, der ved, hvad det drejer sig om, fordi de ikke er informeret,« siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF). Hun mener, at oplysningerne blandt andet bør fremgå tydeligt af den folder, man som patient får udleveret på sygehuset.

»Det er ledelsen på sygehuset, der har ansvaret for den enkelte patient, så det er ledelsen, der har ansvaret for at orientere,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip