S vil have ekstra test for at undgå soldatersnyd

»Det er uheldigt, hvis nogen snyder på vægten ved at gøre sig bedre, end de rent faktisk er. Afstemmer forklaringer eller sådan noget. Der må og skal vi altså have bedre systemer, så vi ved, at det er de rigtige mennesker, vi sender ud, for det er hverken godt for dem, deres kolleger eller samfundet, hvis ikke de er klar,« siger Bjarne Laustsen (S).

Reaktionen kommer efter, at Information onsdag kan fortælle om en ny rapport fra Forsvarsministeriet, som konkluderer, at screeningen af de fastansatte soldaters mentale helbred ikke dur, fordi de kan snyde. Det er opdaget ved, at de afgiver ensartede besvarelser.

Ifølge Forsvarsministeriet vil Forsvaret i 2014 udvikle en ny og forbedret metode at teste soldaternes psyke på, så de ikke kan snyde. Men allerede inden det bør man handle, mener den socialdemokratiske forsvarsordfører.

»Man bør se på, om man ikke kan gøres noget hurtigst muligt og forsøge at ændre procedurerne. Kommer der et nyt regelsæt i 2014, er det godt, men allerede inden da kan man se på de punkter, hvor man formoder, soldaterne snyder. Der kunne man lave en ekstra test, så der bliver ekstra foranstaltninger der, hvor systemet er svagt,« siger Bjarne Laustsen.

Han understreger vigtigheden af, at de udsendte soldater er velfungerende:

»Man skal have blind tillid til hinanden, når man er udsendt og går på patruljer, hvor der er vejsidebomber, snigskytter og alverdens ting. Hvis nogen kommer til at begå fejl, fordi man ikke har været godt nok rustet, så er der risiko for, at man skader både eget og andres liv,« siger han og tilføjer:

»Også for samfundet er det vigtigt, fordi vi får et ringere forsvar og dårligere omdømme af det. Det er risikoen. Og det betyder også meget, hvis de kommer hjem og efterfølgende ikke kan passe ind i samfundet. I værste fald kan de komme til at være på offentlig forsørgelse resten af livet,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip