S vil have fængselsafsnit til udlændinge

Der vil ikke umiddelbart være meget at spare ved at skære ned på resocialisering for østeuropæere og andre udlændinge i danske fængsler. Men de skal spærres inde på særlige afdelinger - adskilt fra de øvrige fanger - og ellers sendes hjem til straf i deres eget land.

Det siger Socialdemokraternes retsordfører, Ole Hækkerup, efter at Dansk Folkeparti har foreslået, at det skal være slut med at resocialisere de fanger, der alligevel skal sendes ud af landet, når de har udstået deres straf.

- De er nødt til at lave et eller andet. Hvis de ingenting må lave, får man en masse konflikter og problemer, siger Hækkerup.

Han er dog helt bevidst om, at det er fanger, der ikke skal vende tilbage til samfundet.

- De forrår miljøet, for de ved godt, de ikke skal vende tilbage til samfundet. Derfor påvirker de andre negativt, uddyber han.

De to øvrige regeringspartier, Radikale og SF, siger til Jyllands-Posten, at de ikke er afvisende over for Dansk Folkepartis forslag.

Det er Ole Hækkerup heller ikke, men han mener, at der om nogen tid vil blive meget færre udlændinge i de danske fængsler.

Det skyldes, at der er indgået en aftale i EU om, at de enkelte lande skal tage deres egne statsborgere hjem til afsoning. Det vil betyde, at danskere, der begår kriminalitet i andre EU-lande, skal i fængsel i Danmark.

Og det betyder også, at polakker, litauere, tyskere og franskmænd, der begår kriminalitet i Danmark, bliver sendt hjem til fængselsstraf i deres hjemland.

- Det handler om at få et system op at stå, der er strømlinet og som virker i praksis, siger Ole Hækkerup.

Men indtil det system virker, mener Socialdemoraterne altså, at de udenlandske fanger skal afsone adskilt fra de andre.

- Det betyder, at de ikke påvirker de andre fanger, der skal ud i samfundet igen, siger retsordføreren.

 

Dagens Gossip