S vil ikke tale regel-loft i Borgerrepræsentationen

»Jeg synes, at han retter sin henvendelse et forkert sted hen. Langt hovedparten af de regler og regulativer, der styrer erhvervslivet, besluttes på Christiansborg og ikke ude i kommunerne. Så kravet giver ikke nogen mening,« siger Lars Weiss.

De Konservatives medlem af Borgerrepræsentationen Rasmus Jarlov, der kræver et regel-loft, der indebærer, at hver gang nye regler indføres, skal et tilsvarende antal afskaffes.

Kravet kommer i kølvandet på Dansk Industris undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2013, hvor hovedstaden indkasserer sin hidtil dårligste placering som nummer 86.

En del af problemet bunder i et utal af regler for de lokale virksomheder, mener Rasmus Jarlov fra Københavns Borgerrepræsentation. Lars Weiss ser dog ikke antallet af regler for erhvervslivet som værende særligt omfattende.

»Vi laver ikke specielt mange regler i forhold til erhvervslivet i København. Hele det her med at give et billede af, at kommunerne opsætter en masse bånd for Erhvervslivet, der er det ikke sådan, at kommunerne har mulighed for at påvirke vilkårene for erhvervslivet,« siger Weiss.

Han mener i stedet, at man burde kigge mere på at sikre rammevilkårene for erhvervslivet ved at gøre det lettere for det at henvende sig til kommunen.

»Vi kan starte med at tage fat i de anbefalinger, Copenhagen Business Task Force er kommet med. Der er 88 forskellige initiativer til at sikre bedre rammevilkår. Eksempelvis kan vi sikre en bedre og hurtigere sagsbehandling mellem erhvervslivet og Københavns Kommune,« siger Lars Weiss.

Rasmus Jarlov henviser til, at Københavns Borgerrepræsentation blandt andet allerede har indført regler om, at alle personer på byggepladser skal bære identifikation og, at virksomheder er pålagt at rapportere om indsatsen i forbindelse med socialt ansvar, også kaldet CSR.

»Vi vil selvfølgelig gerne gøre det nemmere at være virksomhed i København og dermed som minimum sætte en prop i strømmen af regler. Det kan vi gøre med et loft over reglerne. Så vil man kun kunne indføre nye regler ved at afskaffe et tilsvarende antal, og borgerrepræsentationen vil blive tvunget til at vurdere, om det nu også er nødvendigt med nye regler. Det vil i sidste ende forbedre erhvervsklimaet.« lyder det fra Jarlov.

Ideen kommer i forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger i Københavns Kommune, der begyndte tirsdag.

Dagens Gossip