S vil ikke være med til karakterer i 4. klasse

»Det er vigtigt at vurdere eleverne, men det behøver ikke være igennem standpunktskarakterer. Jeg er bekymret for, at man for tidligt får ekskluderet nogle elever, og at det også vil indvirke negativt på deres motivation og lyst til at lære,« siger Troels Ravn, der ikke mener, det er god pædagogik at give karakterer så tidligt.

»Det er vigtigt at være sig bevidst om, at det at lære og blive til som menneske er en skrøbelig proces, så det at gøre det pædagogisk rigtigt har stor betydning,« understreger han, efter en samlet opposition fredag i Berlingske har præsenteret sine fælles ti krav i folkeskoleforhandlingerne.

»Det er en blandet buket. Noget af det, synes jeg, lyder som en rigtig god idé, og andet kommer vi til at drøfte mere indgående,« siger Troels Ravn, der tager godt imod VKO-kravet om, at uro i klasserne skal begrænses.

»Det at opbygge et godt undervisningsmiljø, hvor man kan arbejde og forbdybe sig, uden at man bliver ramt af voldsomt støj og uro, det er rigtig vigtigt,« siger S-ordføreren.

Oppositionen vil også have en times daglig idræt på skoleskemaet - i stedet for de meget omdiskuterede aktivitetstimer, der er blevet forhandlet ud af regeringens udspil.

»Vi vil gerne den anden model, hvor man også griber muligheden for at få sig rørt lidt mere spontant, end at det ligger fast i et enkelt fag. Idræt er et vigtigt fag, men vi mener at kunne opnå et bedre resultat ved at lægge det som et flydende bånd, hvor læreren vurderer, at nu er det nu, vi har brug for at få pulsen op,« siger Troels Ravn.

Fredag eftermiddag mødes parterne igen hos børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) for at forhandle.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip