S vil skærpe tilsyn med muslimske friskoler

Skrevet af admin

11/03/2016

Mest læste i dag

Tilsynet med friskoler skal strammes med hyppigere kontrolbesøg og tjek af undervisningsmaterialer. Det sker efter afsløringer i TV2's serie "Moskéerne bag sløret".

Det siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, til TV2 News.

- Vi har jo set eksempler i TV2's udsendelser på, at man siger, at de underviser i det danske samfund, demokrati og ligestilling, at alt skulle være i skønneste orden, siger Nicolai Wammen til TV2 News.

- I virkeligheden er det nogle helt andre ting, der bliver undervist i.

"Moskéerne bag sløret" beskriver, at en forening bag en moské får kommunalt tilskud som socialt værested med fysisk aktivitet for børn, men pengene går reelt til en koranskole.

- Det er dybt bekymrende. Det er baggrunden for, at vi vil have et stærkere tilsyn og at man også kunne se, om man kan tage penge fra disse skoler, hvis de ikke lever op til dét, de skal, siger Nicolai Wammen.

Det er nye toner fra Socialdemokratiet, som hidtil ikke har villet stramme tilsynet, når Dansk Folkeparti har krævet det, siger DF's kulturordfører Alex Ahrendtsen.

- Det er dejligt, at Socialdemokraterne nu har foretaget en kovending. De har bekæmpet det aktivt i de år, jeg har forsøgt at skærpe tilsynet, siger Alex Ahrendtsen til TV2 News.

I 2014 stemte Socialdemokratiet nej til at skærpe tilsynet med friskoler ved DF's forespørgselsdebat med Liberal Alliance. S har afvist en høring om friskoler, forklarer DF's kulturordfører.

- Det kan ikke nytte noget, at Socialdemokratiet siger ét i fjernsynet og noget andet i folketingssalen. Der har været en lang række problemer gennem årene med nogle muslimske friskoler. Der har været svindel, der har været faglige problemer, siger han.

Muslimske friskoler taler med to tunger, mener han.

/ritzau/